Per­he­työ
Ammatillinen tukihenkilötyöskentely
Palvelut > Ammatillinen tukihenkilötyöskentely
« Edellinen | Seuraava »

Ammatillinen tukihenkilötyöskentely

Ammatillinen tukihenkilötyöskentely tuo asiakkaan elämään lisää turvallisia aikuissuhteita. Palvelun tarkoituksena on toimia pääasiallisesti asiakkaan kanssa. Tukihenkilötyöskentely tapahtuu kuitenkin aina tiiviissä yhteistyössä asiakkaan lähiverkostojen kanssa. Työskentelyn aikana tavataan asiakkaan lähiverkostoja säännöllisesti sekä pidetään yhteyttä puhelimitse.
Tukihenkilötyöskentely on pitkäjänteistä työskentelyä asiakkaan ja lähiverkostojen kanssa, yhdessä määriteltyjen tavoitteiden mukaisesti. Tavoitteiden toteutumista arvioidaan ja tavoitteita tarkistetaan kuukausittain. Asiakkaalle ja sosiaalitoimeen lähetetään kuukausittain raportti, jossa näkyy toteutuneet tapaamiset, yhteydenpito sekä tavoitteet ja niiden arviointi.
Siipisulan tukihenkilöt ovat pitkän työkokemuksen omaavia sosiaali- ja terveysalan ammattilaisia. Työntekijä tukihenkilötoimintaan määräytyy aina yksilöllisesti, asiakkaan lähtötietojen mukaan.
Asiakkaat tukihenkilötoiminnassa voivat olla joko alaikäisiä tai jo täysi-ikäisiä, lastensuojelu- tai sosiaalihuoltolain mukaisia asiakkuuksia.
Ammatillinen tukihenkilötyöskentely perustuu nelivaiheiseen prosessiin, jonka vaiheita ovat aloitus- kartoitus, -työskentely ja lopetusvaihe. Prosessin etenemistä seurataan ja arvioidaan tiiviisti Siipisulan työyhteisössä. Työskentelylle asetetaan kuukausitavoitteet, jotka ovat näkyvissä kuukausiyhteenvedossa ja joiden toteutumista arvioidaan kuukausittain.

Palvelu sisältää:
- harrastekulut
- matkakustannukset
- Tavoitteellisen prosessin mukaisen työskentelyn
- Kuukausittainen yhteenveto työskentelystä
- muut sosiaalitoimen pyytämät dokumentit
- yhteydenpidon asiakkaaseen, perheeseen ja muihin verkostoihin.
Lisätiedot
Päivitetty 23.10.2019 - Tulostettava versio -
Perhepalvelu Siipisulka
Lauttaranta 7
28400 Ulvila
Niko Enqvist
044 970 6798
niko.enqvist@siipisulka.fi
Johanna Jokela
040 821 1787
johanna.jokela@siipisulka.fi
Sivuston toteutus: Hakosalo Innovations Oy
Graafinen ilme: Kielen Päällä, Maiju Junko
Lisätietoa evästekäytännöstä